💕 Nenechte si uniknout 10% slevu při nákupu nad 1000 Kč (Kód MILJU10) a 20% slevu při nákupu nad 2000 Kč (Kód MILJU20) 🎁

Tipy na vánoční dárky trochu jinak

Každým dnem jsou blíže Vánoce. Někdo je miluje a těší se, pro jiného jsou stres. Já se od mala moc těšila. Nejvíc ze všeho, jak už to u dětí bývá, to bylo na dárky. Šetřila jsem si rozbalení dárků i do dalšího dne, nechtěla jsem, aby to skončilo. Někdo by si myslel, že má materialistická orientace časem pomine. Nestalo se tak. Dárky jsou pro mě důležité. Miluju je dostávat a také dávat. Dárky jsou jedním z mých jazyků lásky. Dávám jimi najevo, že mám druhé ráda. Možná taky proto vzniklo Milju. 

Protože vánoční dárky připravuju s láskou, přemýšlím nad nimi a baví mě to, podělím s vámi o pár tipů, jaké dárky a především, jakým způsobem dárky předat. Tak, aby to nebylo jen obyčejné předání věcí z povinnosti. Dárek může mít mnohem hlubší rozměr. Darem dáváme druhému najevo, že si ho vážíme. Že ho máme rádi. Chceme mu udělat radost a předat lásku. 

Tak jak tyto Vánoce udělat předávání dárků o trochu víc emotivnější?

  • Udělejte si u stromečku rituál

 Chyťte se za ruce, společně si zazpívejte nebo poděkujte za dary. Děkovací píseň, kterou zpíváme my: “Děkujeme za ty dary, děkujeme za ty dary. Děkujeme za ty dary, které těší nás. Které těší nás.” Pokud máte malé děti, bude je to bavit. Taky můžete po rozbalení dárků zapálit prskavku a zavolet ven hlasité “děkujeme”.

  • Pište k dárkům osobní vzkazy 

Když k dárku dopíšete nějaký hezký vzkaz, který se k tomu hodí, dostane dar mnohem větší hodnotu. Příkladem může být, když dáte na zrcátko samolepku s nápisem “pro mě jsi nejkrásnější”, na svíčku třeba “hořím pro tebe”, na hodiny “čas s tebou je pro mě nejdražší”. Trefný vzkaz jde vymyslet ke všemu :). 

  • Zkuste dárky swapovat

Letos jsem zkusila poprvé dárky na Vánoce vyswapovat. Kdo jste o tom neslyšel, je to výměna věcí, které už nechcete za věci, které se vám hodí a zase je nechce někdo jiný. Je to ekologické a zábavné a dostanete se tak k dárkům, které by vás třeba ani nenapadly. Já letos třeba našla sbírku krásných kostýmů princezen pro dceru.

  • Zahrajte si hru na schovávanou

Tenhle bod zase ocení především děti. Každý rok nějaký dárek někde schováme, nějaké pověsíme na vánoční strom nebo schováme do postele a mají pak ještě další radost těsně před spaním :). 

  • Darujte Milju

Pokud hledáte tip na emotivní dárek, kterým dáte druhému najevo, jak moc vám na něj záleží, darujte letošní Vánoce knížky Milju. Můžete obdarovat snad každého člena rodiny - rodiče, děti, manžela, manželku, babičku, dědu, bráchu, sestru i kamarádku

 

IMG_9134