💕 Nenechte si uniknout 10% slevu při nákupu nad 1000 Kč (Kód MILJU10) a 20% slevu při nákupu nad 2000 Kč (Kód MILJU20) 🎁

11 tipů na romantické knihy nejen na léto

Moc ráda čtu. A to skoro pořád. V každé volné chvíli a někdy i v té, kterou volnou nemám. Nejvíc mě baví romantické knihy, takové u kterých si odpočinu a které ve mně vyvolávají chuť se přitulit ještě víc k mému muži. Pokud hledáte inspiraci na knížky, které vás chytnou za srdce, posílám 10 tipů, které rozzářily to mé.

  1. Máme na vybranou. Edith Eger. Máme na vybranou je silný příběh o tom, že všichni máme na výběr - rozhodnout se vystoupit z role oběti a začít naplno žít. Kniha je poučná, ale zároveň zábavná. Je psaná beletristickou formou a vypráví téměř neuvěřitelný příběh autorky, Edith Eger, která v 16ti letech byla deportována do Osvětimi, po válce emigrovala se svým mužem do Ameriky, kde začínali nový život, což nebylo jednoduché. Ve středních letech si Edith otevřela terapeutickou praxi a v knize popisuje také příběhy svých pacientů. Z této knížky si odnesete pocit, že všechno je možné a je jen na vás, jak váš život budete žít. 
  2. Kde zpívají raci. Delia Owensová. Moje nejoblíbenější knížka loňského roku a takový bestseller, že byl podle knihy v tomto roce natočen i krásný film. Ke shlédnutí na HBO :). Čtení knihy je tak povznášejícím zážitkem, že ji doporučuji přečíst než uvidíte film. Moje srdce hřál krásný popis přírody, bušilo rychleji, když hlavní hrdinka prožívala tolik opuštění a zrady a radovalo se z toho, jak to celé dopadlo. 
  3. V jabloňovém sadu. Susan Wiggs. Příjemná oddechovka, u které jsem si začala víc všímat krásy kolem, vonících květin, misky plné jídla, objetí milovaných lidí. 
  4. Láska po Španělsku. Elena Armas. Z prvních stran knihy jsem nebyla moc nadšená a docela mě rozčilovaly malicherné problémy hlavní hrdinky, ale protože jsem knihu četla ve Španělsku, tak jsem si užívala učení se slovíček, které v knize byly napsané španělsky. Jakmile se však obě postavy dostali z USA do Španělska, tak začala být knížka opravdu vzrušující :). Pak už jsem se nemohla odtrhnout, děj byl sice předvídatelný a bez ničeho překvapivého, ale popis erotických scén byl tak zábavný, že jsem ji musela dočíst bez přestávky.
  5. Matka, kterou jsem mohla být. Kerry Fisher. Začátek knihy mě rozčiloval, ale od určité části to začalo být tak napínavé, že jsem se nemohla odtrhnout. 
  6. Domek v Irsku. Julie Caplinová. Mám ráda snad všechny knížky od Julie Caplinové, protože ve mě vyvolávají pocit útulnosti a moje srdce se raduje z předvídatelných romantických zakončení. Tato kniha není jiná. Odehrává se na irském venkově, v kuchařské škole, kde se popisuje lokální vaření a krásná příroda. Hlavní hrdinové Hannah a Conor kolem sebe krouží a čtenář se jen těší, kdy se konečně dají dohromady :)
  7. Černý dort. Charmaine Wilkerson. Tato knížka není primárně o romantickém vztahu mezi mužem a ženou, jako třeba knihy Caplinové, ale je mnohem komplexnější, propracovaná s nečekanými zápletkami. Popisuje vztahy mezi rodiči a dětmi, mezi sourozenci, kamarády a nechybí ani příběh velké lásky, který není vůbec prvoplánový, ale je tak krásný a dojemný, že se vaše srdce bude radovat. Navíc se kniha odehrává nejen v současnosti, ale i před více než 60ti lety a a v prostředí afroamerické kultury, takže se z ní i dozvíte zajímavé věci z historie.
  8. série Bridgertonovi. Julia Quinová. Romantická, erotická oddechovka :). Pokud chcete zvýšit vášeň a napětí ve vašem vztahu, přečtěte si některý díl Bridgertonových :)
  9. Zimní moře. Susanna Kearsleyová. Příběh se odehrává ve Skotsku v současnosti a zároveň i kolem roku 1700, proto mi trochu připomíná sérii Cizinka. Střídání dvou dějových linií mě bavilo. V obou dějových linkách je láska a i po skončení knihy jsem chtěla číst dál, že jsem hned musela přečíst i 2. díl Ohnivý pták. 
  10. Všechno nejlepší, Anno! Petra Jirglová. Zábavné oddechové čtení k vodě. Knihy od českých autorek jako je Petra Jirglová nebo Jana Bernášková mi přijdou velmi vtipné, kromě lásky a napětí je v nich i humor a často mě pasáže i rozesmějí nahlas. Všechno nejlepší, Anno, je knížka o slečně, která odjede pracovat jako au-pair do anglické rodiny. Tam potká sympatického kluka a pak ještě pohledného ředitele jazykovky a do toho je možná ještě zamilovaná do ex přítele. Prostě zábava, která je pro matku na mateřské příjemným rozptýlením :)
  11. Koloušek. Jana Bernášková. Třetí kniha z mé oblíbené série knih Jany Bernáškové (Jak přežít svého muže, Coura a Koloušek). Všechny 3 knihy jsou zábavné a směju se u nich. Navíc mě baví, že se odehrávají v Praze, na místech, které znám a mohu si to tam vše lépe představit. 

Pokud chcete sami být autorem těch nejvíc romantických knih o lásce, můžete jednoduše takovou knížku napsat. Třeba pro vašeho partnera. Stačí mu vyplnit knihu Proč tě miluju a vy dva pak budete hrdinové vašeho příběhu.