💕 Nenechte si uniknout 10% slevu při nákupu nad 1000 Kč (Kód MILJU10) a 20% slevu při nákupu nad 2000 Kč (Kód MILJU20) 🎁

Kniha Do života – krásný dárek pro dítě, ke kterému se bude vracet

Výrobky, které na Milju najdete vytvářím vlastně  i sama pro sebe. Proto jsem před dvěma lety, těsně po svatbě vytvořila knihu Proč tě miluju a hned na Vánoce, když jsem potřebovala dárek pro rodiče vznikly knížky Milované mamince a Nejlepšímu tátovi.

Před rokem a půl se mi narodila dcera. Nejsem ten typ, který by vyplňoval takové ty knihy pro miminka, kde se píší první krůčky, první jídlo, váha, výška apod. Mnohem důležitější mi přijde, aby dítě vědělo, v čem je jeho síla. Co by mu vzkázala prababička, babičky, dědové, strejdy, tety a samozřejmě rodiče. Aby si pak mohlo přečíst, jaké jsou jeho silné stránky a hlavně, jak se v dětství projevovaly. Děti by se měly koupat v lásce a něze. Měly by vědět, jak moc je jejich rodina má ráda, v čem vnímá jejich sílu a jedinečnost. Proto vznikla knížka Do života, která pomáhá vyjádřit, jak moc máme naše děti rádi. 

Kniha má 60 stran, 5 kapitol a 15 vět, které doplníte a vyjádříte tak například na co rádi vzpomínáte, co dobrého vaše dítě zdědilo, v čem je naopak jedinečné, kdo z rodiny ho co naučil, jaké jsou jeho silné stránky a v neposlední řadě, co byste mu chtěli do života předat.  Unikátem knížky je, že ji nemusí vyplňovat jen rodiče, máma nebo táta. Obsahuje například kapitolu “vzkazník od lidí, co tě mají rádi”, kterou vyplňují i další členové rodiny, třeba babičky, strejdy, dědové, tety atd. 

Pamatujete si památník, který se dříve dával, aby do něj různí lidé nakreslili obrázek? Knihu Do života můžete použít obdobně, akorát místo obrázku vám tam vaši blízcí mohou napsat, co pro ně znamenáte nebo co by chtěli, abyste věděli.Knížka má tak mnohem větší hodnotu a zároveň šetří rodičům práci při vyplňování – není to jen na nich.

A pro jak staré děti knížka je?

Klidně i pro ty, které jsou teď dospělé. Maminka Marcela knížku vyplnila pro její dceru, které je teď 25 let a píše o tom: “Kniha je pro mě velmi příjemná záležitost. S manželem jsme si sedli a vzpomínali, vraceli se k okamžikům, na které u dospělých dětí už tak často nemyslíme. Přemýšleli, co jsme jim předali a jak jsme je ovlivnili. Jak jsou celiství, dospělí a úžasní. Někdy to bereme jako samozřejmost a neříkáme jim to. Proto je skvělé, že se nad tím můžeme zamyslet a jednolitě jim předat, jak úžasné bytosti jsou.”

Knihu doporučuji darovat minimálně od věku, kdy už děti umí sami číst a více chápou psané slovo, třeba aspoň od 10 let. Můžete ji však pořídit dříve a vyplňovat postupně, ono nějakou chvíli trvá posbírat i myšlenky dalších členů rodiny. 

Vznikne tak dojemný dárek, ke kterému se budou vaše děti vracet.