💕 Nenechte si uniknout 10% slevu při nákupu nad 1000 Kč (Kód MILJU10) a 20% slevu při nákupu nad 2000 Kč (Kód MILJU20) 🎁

Jak dát najevo lásku (nejen) na Valentýna

 

Slavíte Valentýn? Já ani ne, ale každý den slavím to, že mám po svém boku skvělého muže. Už jsme spolu 7 let (vím, že to není zas tak moc), ale čím déle jsme spolu a čím víc dětí máme, tím víc vidím, jak je na vztahu potřeba pracovat, dávat mu energii a hledat si vědomě čas pro toho druhého. Dokud jsme byli jen my dva, tak to bylo jednoduché, ale teď máme druhé miminko, mnohem víc povinností s tím spojených a večer máme málokdy ještě elán pečovat o sebe navzájem. Někdy je proto dobré mít den jako je Valentýn, který může lidi motivovat k tomu zaměřit pozornost na vztah mezi partnery. Ráda bych s vámi sdílela 5 nápadů na to, jak dát druhému najevo lásku - a neměli byste to dělat jen na Valentýna :)

1. Celý den podle toho druhého

Večer řekněte vašemu milému/milé: “Co by sis zítra přál/a dělat? Pojďme mít zítra den podle tebe, budu dělat všechno, co budeš chtít”.  A pak to udělejte- bez poznámek, prostě jen celý den přijímejte nápady toho druhého, žádné vyčítání, vyjednávání, dávání svých nápadů. Zní to zvláštně? Uvidíte, třeba vás to obohatí a taky uvidíte den více očima toho druhého. A především naplníte pohár lásky pozornosti vašeho milého/vaší milé.

2. Ano  pane, ano paní

S druhým bodem mě inspiroval Marek Herman, který v některé ze svých knih psal o hře: “ano paní”.  Jeden celý den na všechny partnerovy/partnerčiny prosby, odpovídáte “ano pane, ano paní”. Například: “Půjdeme ven? ano paní.  Vynesl bys prosím koš? ano paní. Uděláš mi večeři? Ano pane…” Žádné dohadování, vyjednávání, poměřování. Zkoušela jsem to z obou stran a je to úlevné, připadala jsem si jako královna.

3. Masáž šíje u povídání

 Tohle je jednoduché cvičení a nezabere vám celý den jako předchozí dvě, ale třeba jen 10 minut. Stoupněte si k vašemu milému/vaší milé, masírujte jim záda/krk a ptejte se na jejich den, nechte je povídat, upřímně se zajímejte a u toho je hlaďte. Budou se koupat v pozornosti a lásce.

4. Změna stereotypu

 Vášeň jde ruku v ruce se změnou. A to nemyslím se změnou partnera, ale třeba stereotypu. Nemusíte hned jezdit na daleké dovolené, chodit do luna parku nebo lézt po horách (i když to je taky fajn). Někdy to však nejde, zvlášť když máte děti nebo je zrovna covid či karanténa. Jak na změnu stereotypu jednoduše a třeba rovnou doma? My máme poslední dobou oblíbenou hru “na restauraci”. Hrajeme si, že jsme v restauraci, někdo je servírka nebo číšník a ty druhé profesionálně obsluhuje. Nebo, co třeba si vytvořit doma kino? Obléci se jako do kina, udělat si lístky a představovat si, že jsme šli na rande ven? Najednou to dostane mnohem větší šmrnc než stereotypní koukání doma na telku. A podobných situacích mohou být desítky :).

5. Knížka Milju

Je jazyk lásky vašeho partnera prostřednictvím dárků? V tom případě mu/jí vyplňte knížku Milju Proč tě milujukde jednoduše sepíšete do knihy, co máte na tom druhém rádi, jaké má silné stránky, na co rádi vzpomínáte, co si přejete společně prožít atd. Dostane tak krásný osobní dárek plný lásky a emocí a to přece k Valentýnu patří :) Vědět, že jsme milovaní.

PS: Slavit vztah jednou ročně nestačí :) Rezervujte si na to aspoň 1 den v týdnu, dejte si to do kalendáře a věnujte se vašemu vztahu.